fbpx

Ervaring kindvriendelijk hospice Hospice Holos

Sinds twee jaar staan in de hal van Hospice Holos twee Moppie-Stoeltjes met een kussen van olifant Molle en vlinder Missie.
Ook zijn er Moppie-kleurplaten aanwezig en de groene en blauwe boekjes. (Groene boekje is ‘Jonge kinderen en de dood. Tips voor ouders en verzorgers’ Blauwe boekje is ‘Ernstig ziek. Een woordenboekje voor kinderen’ )

Coördinator Ine is erg blij met de mogelijkheden. De stoeltjes worden op de kamer gezet wanneer jonge kleinkinderen op bezoek komen bij opa of oma. “Laatst hadden we een oma met jonge kleinkinderen te gast. Voor de nog jonge kinderen hebben we een veilig plekje op de kamer bij oma gecreëerd. Daar konden de kinderen rustig spelen of één van de kleurplaten kleuren.
Aan de moeder hebben we het groene en blauwe boekje meegegeven. Thuis kon zij met deze boekjes rustig met de kinderen praten over de ziekte en aanstaand overlijden van oma.”

Een eerdere ervaring was met een gezin waarvan de jonge moeder ernstig ziek was. Hun kind van 12 jaar had een iets lager niveau dan gemiddeld. Vader vertelde later dat het groene en blauwe boekje enorm goed geholpen hadden om met hun kind te kunnen praten.

Ine geeft aan dat zij en haar collega Elise merken dat ze ouders van jonge kinderen verder kunnen helpen bij het afscheid. “Het is een klein gebaar van onze kant maar een waardevolle aanvulling van de service die wij willen bieden binnen ons hospice.”

De ervaring vanuit dit hospice wil ik graag met je delen.
Samen kleur en steun geven aan (ouders van) kinderen met een ernstig zieke (groot-) ouder.

Maak jij jouw hospice ook op eenvoudige manier kindvriendelijk?

Ik denk graag met je mee!

Naar dit mailadres wordt de informatie verstuurd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.