fbpx

Aanbod Producten deMoppies.com

INFORMEREN

Boekjes voor kinderen

Ernstig ziek. Een woorden boekje voor kinderen‘ (blauwe boekje) geeft uitleg voor kinderen (3-12 jaar) over tal van begrippen die veelvuldig gebruikt worden bij de zorgverlening voor ernstig zieken.

Het boekje omschrijft onder meer de begrippen ‘ongeneeslijk ziek’ en ‘palliatieve zorg’, maakt de verschillen duidelijk tussen een hospice en een ziekenhuis, geeft uitleg over de diverse professionals die bij de zorg betrokken kunnen zijn en legt uit wat de meest besproken medische beslissingen – euthanasie en palliatieve sedatie – zijn.

Uitvaart. Een woordenboekje voor kinderen‘ (paarse boekje) geeft uitleg voor kinderen (3-12 jaar) over tal van begrippen die veelvuldig gebruikt worden rondom de uitvaart van een dierbaar persoon.

Het boekje omschrijft onder meer de begrippen ‘nabestaande’ en ‘uitvaartverzorger’, vertelt over begraven en cremeren en geeft een korte uitleg over ‘ritueel, ‘rouw’ en ‘herinnering’.

Het boekje omschrijft onder meer de begrippen ‘nabestaande’ en ‘uitvaartverzorger’, vertelt over begraven en cremeren en geeft een korte uitleg over ‘ritueel, ‘rouw’ en ‘herinnering’.

Jonge kinderen en de dood. Tips voor ouders en verzorgers’ (groene boekje) is een handzaam boekje, met tips voor ouders/verzorgers en zorgprofessionals, die te maken hebben met een kind dat een dierbare gaat verliezen of heeft verloren.

Pakket Palliatieve zorg

Als zorgverlener kun je ouders van jonge kinderen informatie geven met dit speciaal samengestelde pakket. Het bevat de boekjes ‘Jonge kinderen en de3 dood. Informatie en tips voor ouders en verzorgers’ en ‘Ernstig ziek. Een woordenboekje voor kinderen’.

Hiermee geef je ouders de kans om op een geschikt moment deze aangeboden informatie nog eens rustig door te nemen.

Het bevat ook twee kleurplaten om met het gezin de rust te zoeken en eventueel samen gevoelens en verhalen te delen tijdens het kleuren.

Dit pakket is per stuk en per tien stuks te bestellen.

GEVOELENS EN VERHALEN DELEN

Moppie-Kussens met Karakter

Dit zijn de Moppie-Kussen met Karakter. Elk kussen heeft de afbeelding van een Moppie-Karakter. Deze karakters hebben elk hun eigen verhaal over de manier waarop de Moppies er voor de kinderen willen zijn. Deze verhalen staan op de achterkant van het kussen.

In de bijbehorende Moppie-Map staan dezelfde korte verhalen en een uitgebreider verhaal van elke Moppie. Kinderen maken kennis met de Moppies door deze verhalen zelf te lezen of te laten voorlezen door een ouder of zorgverlener. De Moppie-Map bevat ook knutselplaten, kleurplaten, tips en informatie.

Kussens met Karakter

OLIFANT MOLLE, GIRAF MIEK, VLINDER MISSIE, DRAAK MEXA EN SLAK MUZZ

OLIFANT MOLLE

Op de achterkant van dit kussen (45x45cm) staat de tekst:

‘Molle is sterk en wil je graag dragen. Ze luistert met liefde naar jouw verhaal. Fluister je geheimen in haar oor. Molle bewaart ze allemaal.’

De bijbehorende Moppie-Map geeft extra kleur en steun aan kinderen. Deze map bestaat uit een verhaal van olifant Molle, een knutselplaat van Moppie-Maatje Molle, kleurplaten waar emoties centraal staan, gesprekstips, informatie en instructies.

DRAAK MEXA

(Dit kussen is momenteel onderdeel van de vier kussens van het Moppie-Zitje)

Op de achterkant van dit kussen (45x45cm) staat deze tekst:

‘Mexa kan erg boos worden Stampend loopt hij in het rond Hij vindt het ook heerlijk om te stoeien Doe je mee op de grond?’

De bijbehorende Moppie-Map geeft extra kleur en steun aan kinderen. Deze map bestaat uit een verhaal van draak Mexa, een knutselplaat van Moppie-Maatje Mexa, kleurplaten waar emoties centraal staan, gesprekstips, informatie en instructies.

SAMEN STERK

GIRAF MIEK

Op de achterkant van dit kussen (25×60 cm) staat deze tekst:

‘Miek vindt aandacht lastig Wiebelt en voelt zich wat raar Samen staan jullie sterk Blijf maar dicht bij elkaar’

De bijbehorende Moppie-Map geeft extra kleur en steun aan kinderen. Deze map bestaat uit een verhaal van giraf Miek, een knutselplaat van Moppie-Maatje Miek, kleurplaten waar emoties centraal staan, gesprekstips, informatie en instructies.

HERINNERINGEN MAKEN EN BEWAREN

VLINDER MISSIE

Op de achterkant van dit kussen (45×45 cm) staat deze tekst

‘Missie wil je troosten Heel dicht bij je zijn Samen fantaseren over een wenswereld Waar zou jij graag willen zijn?’

De bijbehorende Moppie-Map geeft extra kleur en steun aan kinderen. Deze map bestaat uit een verhaal van vlinder Missie, een knutselplaat van Moppie-Maatje Missie, kleurplaten waar emoties centraal staan, gesprekstips, informatie en instructies.

WENNEN AAN EEN NIEUW THUIS

SLAK MUZZ

Bij dit kussen (45x45cm) hoort deze tekst:

‘Muzz wil zich verstoppen en voelt zich klein Dit nieuwe huis is hij niet gewend Mag hij samen met jou op ontdekkingstocht? Van dichtbij leren hoe mooi je bent!’

De bijbehorende Moppie-Map geeft extra kleur en steun aan kinderen. Deze map bestaat uit een verhaal van slak Muzz, een knutselplaat van Moppie-Maatje Muzz, kleurplaten waar emoties centraal staan, gesprekstips, informatie en instructies.

TROOSTCONCEPT VOOR BEZOEKENDE KINDEREN IN HET HOSPICE

Als medewerker in het hospice heb je een waardevolle rol bij de begeleiding van bezoekende (ouders van) jonge kinderen.

Om ouders en kinderen te betrekken en begeleiden bij de ernstige ziekte en het aanstaand verlies van een dierbare is het Moppie-Concept ‘Kind en Afscheid’ ontwikkeld. Moppie-Stoeltjes en Moppie-Kussens, ondersteund door de Moppie-Map met knutselplaten, kleurplaten, tips en informatie. Dit kan worden aangevuld met de boekjes; Kleur, steun en troost bij afscheid.

Het Moppie-zitje wordt al in verschillende hospices gebruikt. De aanwezigheid van de kleurrijke stoeltjes en kussens van het Moppie-Troostconcept in het hospice laten (ouders van) kinderen meteen zien dat er voor hen een plekje is gecreëerd. Speelgoed, knuffelkussens en praktische handvatten liggen klaar, dit geeft een welkom gevoel. Aandacht en een welkom gevoel kunnen de drempel verlagen om de kinderen mee te nemen.

De vier Moppie-Stoeltjes hebben onder de zitting (klepdeksel) opbergmogelijkheid voor speelgoed, knutselspullen of spelletjes. Op elk stoeltje past een Moppie-Kussen met de afbeelding van een Moppie-Karakter. Deze karakters hebben elk hun eigen verhaal over de manier waarop de Moppies er voor de kinderen willen zijn.

Deze verhalen staan in de bijbehorende Moppie-Map. Kinderen maken kennis met de Moppies door deze verhalen zelf te lezen of te laten voorlezen door een ouder of medewerker van het hospice. De Moppie-Map bevat ook knutselplaten, kleurplaten, tips en informatie.

De stoeltjes zijn makkelijk te verplaatsen naar bijvoorbeeld de kamer van één van de gasten. (Klein-)kinderen kunnen dan op de kamer spelen terwijl volwassenen met elkaar in gesprek zijn of waken bij de zieke.

Afhankelijk van de situatie in het hospice kan gekozen worden voor één tot vier Moppie-Stoeltjes met een Moppie-Kussen naar keuze.

Meestal is er in het hospice wel een klein tafeltje aanwezig of verkrijgbaar. Wanneer deze rood wordt geschilderd past het precies bij het Moppie-Zitje. Zo wordt beschikbaar materiaal hergebruikt. Indien nodig kan er een rood tafeltje voor het hospice besteld worden.

Veel organisaties willen eerst intern overleggen over de wensen en mogelijkheden. Hiervoor kan een overzicht aangevraagd worden met de mogelijkheden en prijzen van deMoppies.com.

Vraag hier het overzicht aan met mogelijkheden en prijzen van deMoppies.com.

Naar dit mailadres wordt de informatie verstuurd

Veel organisaties bestellen graag op factuur. Bij een bestelling via het bestelformulier worden de boekjes geleverd na betaling van de verstuurde factuur.

Vul hier het bestelformulier in voor de boekjes.

Naar dit mailadres wordt de factuur verstuurd
Prijzen zijn excl. verzendkosten. Er wordt een factuur gemaild. Na het betalen van deze facturen worden de producten verstuurd.