fbpx

Aanbod Producten deMoppies.com

INFORMEREN

Boekjes voor kinderen

Het boek ‘Als papa of mama heel ziek is’ is speciaal gemaakt voor kinderen (3-12 jaar) waarvan één van de ouders ernstig ziek is.

Het bevat informatie voor kinderen over de thema’s ‘Wennen aan veranderingen thuis’, ‘Aandacht voor jouw gevoelens’, ‘Vertel over jouw zorgen en vragen’, ‘Herinneringen maken en bewaren’ en ‘Samen sta je sterk’.

Bij elk thema staat een Moppie centraal. De Moppies zijn dieren die kinderen willen helpen in deze ingrijpende periode van hun leven.

Het boek bevat voor elk thema een kleurplaat of een knutselplaat. Deze bevinden zich in het midden van het boek. Bij het thema ‘Samen sta je sterk’ helpt giraf Miek mee om een lijst te maken van mensen die kunnen helpen.

Achterin het boek staat informatie voor ouders/verzorgers. Deze informatie sluit aan bij de genoemde thema’s voor de kinderen en helpt ouders hun kind te begeleiden tijdens deze ingrijpende periode.

Ernstig ziek. Een woorden boekje voor kinderen‘ (blauwe boekje) geeft uitleg voor kinderen (3-12 jaar) over tal van begrippen die veelvuldig gebruikt worden bij de zorgverlening voor ernstig zieken.

Het boekje omschrijft onder meer de begrippen ‘ongeneeslijk ziek’ en ‘palliatieve zorg’, maakt de verschillen duidelijk tussen een hospice en een ziekenhuis, geeft uitleg over de diverse professionals die bij de zorg betrokken kunnen zijn en legt uit wat de meest besproken medische beslissingen – euthanasie en palliatieve sedatie – zijn.

Jonge kinderen en de dood. Tips voor ouders en verzorgers’ (groene boekje) is een handzaam boekje, met tips voor ouders/verzorgers en zorgprofessionals, die te maken hebben met een kind dat een dierbare gaat verliezen of heeft verloren.

Uitvaart. Een woordenboekje voor kinderen‘ (paarse boekje) geeft uitleg voor kinderen (3-12 jaar) over tal van begrippen die veelvuldig gebruikt worden rondom de uitvaart van een dierbaar persoon.

Het boekje omschrijft onder meer de begrippen ‘nabestaande’ en ‘uitvaartverzorger’, vertelt over begraven en cremeren en geeft een korte uitleg over ‘ritueel, ‘rouw’ en ‘herinnering’.

Het boekje omschrijft onder meer de begrippen ‘nabestaande’ en ‘uitvaartverzorger’, vertelt over begraven en cremeren en geeft een korte uitleg over ‘ritueel, ‘rouw’ en ‘herinnering’.

TroostTasje Palliatieve zorg

Als zorgverlener kun je ouders van jonge kinderen informatie geven met dit speciaal samengestelde pakket. Het bevat de boekjes ‘Ernstig ziek. Een woordenboekje voor kinderen’, ‘Jonge kinderen en de dood. Informatie en tips voor ouders en verzorgers’ en ‘Uitvaart. Een woordenboekje voor kinderen’.

Hiermee geef je ouders de kans om op een geschikt moment deze aangeboden informatie nog eens rustig door te nemen.

Het bevat ook twee kleurplaten en een pakje kleurpotloodjes met mandalakleurplaatjes. Met het gezin kan de rust te gezocht worden en eventueel samen gevoelens en verhalen gedeeld worden tijdens het kleuren.

De TroostTasjes zijn per stuk en per tien stuks te bestellen.

Veel organisaties bestellen graag op factuur. Bij een bestelling via het bestelformulier worden de boekjes geleverd na betaling van de verstuurde factuur.

Naar dit mailadres wordt de factuur verstuurd
Prijzen zijn excl. verzendkosten. Er wordt een factuur gemaild. Na het betalen van deze factuur worden de materialen verstuurd.

Veel organisaties willen eerst intern overleggen over de wensen en mogelijkheden. Hiervoor kan een overzicht aangevraagd worden met de mogelijkheden en prijzen van deMoppies.com.

Vraag hier het overzicht aan met mogelijkheden en prijzen van deMoppies.com.

Naar dit mailadres wordt de informatie verstuurd