fbpx

Aanbod

Om (ouders van) betrokken kinderen binnen de palliatieve zorg te begeleiden heeft deMoppies.com verschillende mogelijkheden ontwikkeld

LEES MEER

Kinderen begeleiden in het hospice

KINDEREN BEGELEIDEN IN HET HOSPICE

Als medewerker in het hospice (verpleegkundige, vrijwilliger, coördinator) heb je een waardevolle rol bij de begeleiding van (ouders van) jonge kinderen.

LEES MEER

INFORMATIEPAGINA BEGELEIDEN VAN KINDEREN DOOR ZORGVERLENERS

Als zorgverlener een gezin met jonge kinderen begeleiden waarvan één ouder ongeneeslijk ziek is. Naar aanleiding van onderzoek door een groep studenten van Saxion Smart Solutions is een informatiepagina gemaakt.

Er staan verschillende onderwerpen beschreven waardoor jij als zorgverlener de kinderen goed kan ondersteunen en hoe je de ouders daarin kan meenemen.  

LEES MEER

INFORMATIEPAGINA VOOR EEN ONGENEESLIJK ZIEKE OUDER EN HET KIND

Hoe kun je als ouder je kind(eren) begeleiden wanneer jij of je partner palliatief terminaal ziek is?

Fleur Sterk deed namens de Hogeschool van Amsterdam onderzoek welke vorm kreeg in een webpagina met informatie omtrent de begeleiding van kinderen, tussen de drie en twaalf jaar oud.

LEES MEER

DOWNLOADS KLEURPLATEN EN KNUTSELPLATEN

Kinderen kunnen te maken krijgen met ernstige ziekte en (aanstaand) overlijden binnen het gezin. Ze moeten dan wennen aan de nieuwe thuissituatie.

Daarom bevat het boek ‘Als papa of mama heel ziek is’ kleurplaten en knutselplaten naast relevante informatie voor kinderen en ouders. Hiermee kunnen kinderen kleur geven aan de gevoelens en verhalen voor hen horen bij deze ingrijpende situatie. Op de website staan ook een aantal gratis kleurplaten.

LEES MEER

DONATIE MOPPIE-CONCEPT KIND EN AFSCHEID AAN ZORGORGANISATIES

Monuta Helpt biedt financiële ondersteuning voor het Moppie-Concept ‘Kind en Afscheid’. Via de Moppies.com mag ik zorgverleners helpen bij de aanvraag voor een financiële donatie voor het Moppie-Concept.

LEES MEER