fbpx

Samenwerken

Zorgvuldige aandacht voor het kind bij verlies is zo belangrijk.

Ouders en zorgprofessionals kunnen kinderen informeren over en betrekken bij de situatie en ruimte geven om vorm te geven aan het eigen verhaal.

Samenwerken versterkt de praktische handvatten van deMoppies.com. Op deze manier kan dit concept zo goed mogelijk aansluiten bij de vragen die er spelen. Als sociaal ondernemer vind ik het ook belangrijk dat het productieproces zo duurzaam mogelijk is.

Samen zoeken naar praktische uitvoeringen en handvatten die passend zijn voor (ouders van) kinderen en aansluiten bij de situatie, visie en werkwijze van de organisatie.

VOORBEELDEN VAN SAMENWERKINGEN MET DEMOPPIES.COM:

BUREAU MORBIDEE

In samenwerking met Bureau MORBidee zijn de boekjes ‘Jonge kinderen en de dood’ en ‘Ernstig ziek’ uitgegeven.

Een bundeling van onze missies; De dood bespreekbaar maken en praktische handvatten bieden om gevoelens en verhalen van kinderen ruimte te geven bij moeilijke momenten.

Lees hier meer over de boekjes.

SAXION SMART SOLUTIONS

In samenwerking met studenten van Saxion Smart Solutions is een pagina gemaakt met informatie voor hulpverleners. Betrokken kinderen kunnen hierdoor beter begeleid worden.

LEES HIER MEER

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

Via de Hogeschool van Amsterdam heeft student Fleur Sterk onderzoek gedaan naar belangrijke informatie voor ouders waarvan één van de ouders ongeneeslijk ziek is. Dit is gebundeld op een pagina.

LEES HIER MEER

MONUTA HELPT

Monuta heeft als missie ‘voor iedereen een afscheid met een goed gevoel’. Monuta Helpt sluit hierop aan door lokale initiatieven en projecten te steunen die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare.

Lees hier meer …

DONATIES AAN HOSPICES

Verschillende uitvaartverzorgers hebben een de Moppies gedoneerd aan een hospice. Mede dankzij deze donaties zijn de Moppies al aanwezig bij verschillende hospices.

Donaties zijn vermeld bij ‘Waar zijn de Moppies’.

PUUR samen vorm geven

Samen werken met PUUR memorie biedt verschillende mogelijkheden om vorm te geven aan verlies en rouwverwerking van kinderen. Voor ouders/verzorgers, uitvaartverzorgers, leerkrachten en zorgprofessionals.

Lees hier meer over vorm geven bij verlies.

GEZINSHUIS KNUZZ

Moppie-Maatje Muzz is ontwikkeld in samenwerking met gezinshuis Knuzz. Speciaal voor kinderen die moeten wennen aan een nieuw thuis.

Lees hier meer over Moppie-Maatje Muzz.

SHELTERSUIT

Bij de productie van de Moppie-Kussens wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met mens en milieu. Samenwerken met sociaal atelier Sheltersuit in Enschede past bij deze visie.

Lees hier meer over deze samenwerking