Zorgvuldige aandacht voor het kind tijdens een ingrijpende situatie is zo belangrijk. Wanneer verdriet er niet mag zijn, verhalen niet vertelt worden omdat papa en mama dan zo verdrietig worden, voor angst geen plek is en er schaamte of schuldgevoelens zijn vormt dit kinderen in de groei naar volwassen worden.

Ouders en zorgprofessionals kunnen kinderen informeren over de situatie en ruimte geven om vorm te geven aan het eigen verhaal.

Samenwerken is naar mijn idee belangrijk om de praktische handvatten van de Moppies zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vragen die er spelen. Als sociaal ondernemer vind ik het belangrijk dat het productieproces zo duurzaam mogelijk is.

SAMENWERKEN MET ZORGPROFESSIONALS VOOR ADVIES OP MAAT

Ook werk ik graag samen met organisaties die kinderen, op een eenvoudige manier, willen betrekken en begeleiden bij moeilijke momenten. Bijvoorbeeld binnen de palliatieve of jeugdzorg of op basisscholen. Samen zoeken we naar praktische uitvoeringen en handvatten die passend zijn voor de kinderen en aansluiten aan de situatie, visie en werkwijze van de organisatie.

GEEF HIER JE GEGEVENS DOOR VOOR ADVIES OP MAAT,

of mail naar info@demoppies.com

VOORBEELDEN VAN SAMENWERKINGEN MET DEMOPPIES.COM:

BUREAU MORBIDEE

In samenwerking met Bureau MORBidee zijn de boekjes ‘Jonge kinderen en de dood’ en ‘Ernstig ziek’ uitgegeven.

Een bundeling van onze missies; De dood bespreekbaar maken en praktische handvatten bieden om gevoelens en verhalen van kinderen ruimte te geven bij moeilijke momenten.

Lees hier meer over de boekjes.

GEZINSHUIS KNUZZ

Moppie-Maatje Muzz is ontwikkeld in samenwerking met gezinshuis Knuzz. Speciaal voor kinderen die moeten wennen aan een nieuw thuis.

Lees hier meer over Moppie-Maatje Muzz.

HOSPICES

Binnen het hospice krijgen medewerkers ook te maken met (ouders van) jonge kinderen. De producten en het advies van deMoppies.com kunnen op maat uitgevoerd worden.

Lees hier meer over de mogelijkheden.

SHELTERSUIT

Bij de productie van de Moppie-Kussens wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met mens en milieu. Samenwerken met sociaal atelier Sheltersuit in Enschede past bij deze visie.

Lees hier meer over deze samenwerking