Advies op maat

Zorgvuldige aandacht voor het kind tijdens een ingrijpende situatie is zo belangrijk. Wanneer verdriet er niet mag zijn, verhalen niet vertelt worden omdat papa en mama dan zo verdrietig worden, voor angst geen plek is en er schaamte of schuldgevoelens zijn vormt dit kinderen in de groei naar volwassen worden.

Ook binnen jouw organisatie kun je kinderen informeren over de situatie en heeft elk kind een eigen verhaal en een eigen manier om hier vorm aan te geven.

Ik geef advies op maat over de mogelijkheden om kinderen, op een eenvoudige manier, te betrekken en begeleiden bij moeilijke momenten. Samen zoeken we naar praktische handvatten die passend zijn voor de kinderen en aansluiten aan de situatie, visie en werkwijze van de organisatie.

Help kinderen om de juiste vorm te vinden om met deze situatie om te gaan op een manier die bij hen past.

GEEF HIER JE GEGEVENS DOOR VOOR ADVIES OP MAAT,

of mail naar info@demoppies.com

VOORBEELDEN VAN ADVIES OP MAAT:

Moppie-Maatje Muzz is ontwikkeld in samenwerking met gezinshuis Knuzz. Speciaal voor kinderen die moeten wennen aan een nieuw thuis.

Lees hier het blog.

In samenwerking met Bureau MORBidee is het boekje ‘Jonge kinderen en de dood’ uitgegeven.

Een bundeling van onze missies; De dood bespreekbaar maken en praktische handvatten bieden om gevoelens en verhalen van kinderen ruimte te geven bij moeilijke momenten.

Gerry Leferink & Wennink gaf dit jaar een glossy uit met het onderwerp ‘kind en afscheid’.

Speciaal voor deze Glossy is een kinderboekje gemaakt. Gerry Leferink leverde de teksten aan. Moppie-Molle geeft kleur en steun in de vormgeving.

Moppie-Maatje Miek geeft samen met vlinder Missie kleur en steun in de waakmand van een hospice.

Lees hier het blog.

In hospice De Reggeborg in Rijssen is het Moppie-Zitje aangepast aan de beschikbare ruimte.

Lees hier het blog.