Zorgvuldige aandacht voor het kind bij verlies is zo belangrijk.

Ouders en zorgprofessionals kunnen kinderen informeren over en betrekken bij de situatie en ruimte geven om vorm te geven aan het eigen verhaal.

Samenwerken versterkt de praktische handvatten van de Moppies. Op deze manier kunnen ze zo goed mogelijk aansluiten bij de vragen die er spelen. Als sociaal ondernemer vind ik het ook belangrijk dat het productieproces zo duurzaam mogelijk is.

Samen zoeken naar praktische uitvoeringen en handvatten die passend zijn voor (ouders van) kinderen en aansluiten bij de situatie, visie en werkwijze van de organisatie.

VOORBEELDEN VAN SAMENWERKINGEN MET DEMOPPIES.COM:

BUREAU MORBIDEE

In samenwerking met Bureau MORBidee zijn de boekjes ‘Jonge kinderen en de dood’ en ‘Ernstig ziek’ uitgegeven.

Een bundeling van onze missies; De dood bespreekbaar maken en praktische handvatten bieden om gevoelens en verhalen van kinderen ruimte te geven bij moeilijke momenten.

Lees hier meer over de boekjes.

PUUR samen vorm geven

Samen werken met PUUR memorie biedt verschillende mogelijkheden om vorm te geven aan verlies en rouwverwerking van kinderen. Voor ouders/verzorgers, uitvaartverzorgers, leerkrachten en zorgprofessionals.

Lees hier meer over vorm geven bij verlies.

GEZINSHUIS KNUZZ

Moppie-Maatje Muzz is ontwikkeld in samenwerking met gezinshuis Knuzz. Speciaal voor kinderen die moeten wennen aan een nieuw thuis.

Lees hier meer over Moppie-Maatje Muzz.

HOSPICES

Binnen het hospice krijgen medewerkers ook te maken met (ouders van) jonge kinderen. De producten en het advies van deMoppies.com kunnen op maat uitgevoerd worden.

Lees hier meer over de mogelijkheden.

SHELTERSUIT

Bij de productie van de Moppie-Kussens wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met mens en milieu. Samenwerken met sociaal atelier Sheltersuit in Enschede past bij deze visie.

Lees hier meer over deze samenwerking