De Moppies is een collectie dieren van eenvoudig ontwerp, uitgevoerd in heldere kleuren. Elke Moppie heeft een eigen naam en een eigen verhaal waarmee het laat zien op welke manier het een Maatje is voor kinderen. Olifant Molle, vlinder Missie, giraf Miek, draak Mexa en slak Muzz zijn uitgevoerd als vrolijke, kleurrijke, stevige kussens, de Moppie-Kussens. Uil Milo vind je terug in de woordenboekjes voor kinderen over ‘Ernstig ziek’ en ‘Uitvaart’.

Door de corona-maatregelen moeten ook gezinnen met kinderen van de basisschool leeftijd met elkaar thuisblijven. Wat doet dit met de kinderen?

Moppie-Maatje Muzz is ontworpen voor kinderen die moeten wennen aan een nieuw thuis. De gevoelens dwarrelen door elkaar en samen met het kind wil Muzz op zoek naar hoe mooi je bent.

Muzz wil nu een Maatje zijn voor alle kinderen die moeten wennen aan de nieuwe thuissituatie door corona. Samen met zijn vriendjes wil Muzz helpen te leren omgaan met gevoelens, vragen en verhalen in deze bijzondere tijd.

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien. Met kussens, troostdoekjes, boekjes, kleur- en knutselplaten bieden de Moppies praktische handvatten voor kinderen bij afscheid en verlies.