Donatie Monuta Helpt

Monuta heeft als missie ‘voor iedereen een afscheid met een goed gevoel’. Monuta Helpt sluit hierop aan door lokale initiatieven en projecten te steunen die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare. 

Het Moppie-Concept ‘Kind en Afscheid is één van de projecten die wordt ondersteund door Monuta Helpt.

Kleur helpt om ingrijpende situaties niet alleen als donker, moeilijk en zwaar te ervaren. Aandacht, betrekken bij de situatie, geeft kinderen het gevoel erbij te horen.

AANDACHT VOOR (KLEIN-)KINDEREN DOOR PALLIATIEVE ZORGVERLENERS

In de palliatieve zorg staat de zieke centraal, maar is er ook ruimte voor de naasten. (Klein-)kinderen behoren ook tot de naasten. Zij krijgen vaak voor het eerst te maken met ernstige ziekte en (aanstaand) overlijden. Met de kleurrijke producten van het Moppie-Concept is er aandacht voor hen. De kleurrijke dieren met een eigen verhaal (Moppies) helpen de drempel te verlagen om kinderen mee te nemen naar bijvoorbeeld het hospice of het verpleeghuis. De kleurrijke Moppies worden ondersteund door verhalen, tips, knutselplaten en kleurplaten waarmee vorm gegeven kan worden aan gevoelens en verhalen.

(KLEIN-)KINDEREN ERBIJ BETREKKEN

Door (ouders van) kinderen te informeren over de situatie kun je hen er beter bij betrekken. De boekjes ‘Jonge kinderen en de dood Tips voor ouders en verzorgers’ en ‘Ernstig ziek Een woordenboekje voor kinderen’ ondersteunen zorgverleners bij het informeren en betrekken bij de situatie. Wanneer deze boekjes aan (ouders van) kinderen uitgereikt worden kan er op elk moment nog eens terug gelezen worden. Deze boekjes zijn bijvoorbeeld in hospices en verpleeghuizen te gebruiken maar ook mee te nemen door de palliatieve thuiszorg. Bovendien zijn er Moppie-Troostdoekjes welke makkelijk mee te nemen zijn naar een thuissituatie of als herinnering mee gegeven kunnen worden.

MEER INFORMATIE EN BELAFSPRAAK

De donatie van Monuta Helpt kan gebruikt worden voor de aanschaf van het Moppie-Concept ‘Kind en Afscheid’. Via deMoppies.com kan een aanvraag gedaan worden voor deze donatie. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze mogelijkheid voor jouw organisatie dan ga ik graag met je in gesprek.

Vraag via Contact informatie aan en dan plannen we een belafspraak voor het verdere verloop.