fbpx

Het Moppie-Troostconcept voor kinderen in het hospice

Foto: Arjan Baan

Geef ouders en kinderen die in het hospice op bezoek komen een welkom gevoel.

Voor veel ouders is het hospice een onbekende plek. Ze hebben hun eigen verdriet en zorgen, het is vaak de eerste keer dat ze zo dichtbij met ziekte en overlijden te maken krijgen. Daarnaast is de combinatie met de zorg voor het eigen gezin pittig.
En wat moet je zeggen tegen de kinderen als je het zelf ook niet weet?


Diverse hospices hebben het Moppie-Zitje in de woonkamer of gang staan.
Het Moppie-Troostconcept bestaat uit vier kussens met elk een eigen Moppie-Maatje. Deze verschillende karakters hebben een eigen verhaal. Deze verhalen staan in de bijbehorende Moppie-Map verhalen en worden aangevuld met tips en bijbehorende knutsel- en kleurplaten.
Kinderen leren de Moppies kennen door de verhalen te lezen of voorgelezen te krijgen door ouders of begeleiders.

De bijbehorende knutselplaat en kleurplaten kunnen kinderen inkleuren.
Ook kunnen zij tekenen en schrijven over de herinneringen die zij hebben aan de dierbare persoon die in het hospice ligt.
Soms hebben kinderen meer aandacht nodig.
In de Moppie-Map staan daarvoor tips om met deze knutselplaat en kleurplaten ruimte te geven aan de emoties en verhalen van de kinderen in het hospice. Op deze manier hebben ouders en begeleiders handvatten om de kinderen op een praktische manier met hun emoties bezig te laten zijn wanneer deze periode als ingrijpend ervaren wordt.

Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat er ruimte en aandacht is voor de kinderen die op bezoek komen. Uit ervaring blijkt dat dit een fijn en welkom gevoel geeft in een situatie die als heel ingrijpend ervaren kan worden. Bovendien zijn de medewerkers blij dat zij, naast hun werkzaamheden, op een eenvoudige manier kleur en troost kunnen bieden aan kinderen.

WIL JIJ BINNEN HET HOSPICE OOK KLEUR GEVEN AAN KINDEREN EN HUN OUDERS, OP EEN MANIER DIE PAST BINNEN JULLIE VISIE, WERKWIJZE EN BESCHIKBARE RUIMTE?

Vul je gegevens in om meer informatie te ontvangen via de mail over de mogelijkheden en de prijzen.

OF

BEN JIJ DE (UITVAART-)ORGANISATIE DIE DEZE PRAKTISCHE HANDVATTEN WIL DONEREN AAN EEN HOSPICE UIT JOUW REGIO?
Mail naar info@demoppies.com en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.