fbpx

Downloads

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien. De Moppies zijn ontworpen om kleur, steun en troost te geven bij ingrijpende situaties. Naast ernstige ziekte en overlijden zorgt het coronavirus ook voor een ingrijpende situatie.

Met een kleurplaat van deMoppies.com kunnen we samen meer kleur, steun en troost bieden aan de ander die ziek, verdrietig of eenzaam is.

Ook voor jou als ouder is kleur, steun en troost belangrijk. Met het geven van kleur aan jouw gevoelens lukt het je beter om vorm te geven aan je gevoel. Bovendien kun je aan een ander laten zien wat je voelt. Dit helpt om te verbinden met je kind(eren) en je gezin en steun te vinden bij elkaar.

Op de pagina’s van de Moppies maak je kennis met de verschillende Moppies. Elke Moppie heeft een eigen naam en verhaal en een eigen kleurplaat.

MAAK KENNIS MET DE MOPPIES

Tijdens de eerste corona-lockdown heb ik verschillende extra knutsel- en kleurplaten gemaakt voor alle kinderen die thuis kwamen te zitten. Deze kleurplaten vind je hier.

KLEURPLAAT LAAT JE HART SPREKEN

GEEF JEZELF OF IEMAND ANDERS KLEUR EN TROOST

Het hart is het symbool voor allerlei gevoelens. Elke gevoel kan een eigen kleur hebben. Het inkleuren van een kleurplaat geeft troost.

Geef jezelf kleur en troost door het hart op deze kleurplaat in te kleuren met je favoriete kleuren. Je kunt ook drie kleuren kiezen en met verschillende tinten daarvan de drie vlakken in te kleuren. Zoek een mooi plekje om het te bewaren.

Wanneer je de kleurplaat voor een ander maakt kun je diegene ook wat kleur en troost bieden.

Download hier de kleurplaat

KLEURPLAAT EVEN BIJTANKEN-BEWEGEN

Stel je voor dat je lichaam een auto is en je hart de motor.
Bewegen is een goede brandstof voor je hart, je krijgt er energie van!

Op deze kleurplaat staan een aantal sportieve opdrachten. Kleur de kleurplaat in met de kleuren die bij het aantal keer (x) of seconden (s) staan dat je een opdracht vol kunt houden.

Instructies staan op de kleurplaat.

Download hier de kleurplaat

KLEURPLAAT BERENJACHT

Tijdens deze corona-tijd is het goed om als gezin af en toe naar buiten te gaan , mits je 1,5 meter afstand houdt van anderen. Een wandeling buiten wordt leuker door Berenjacht. Steeds meer mensen plaatsen een beer achter het raam.

Een kleurplaat van een knuffelbeer hoort daar natuurlijk bij.

Deze lieve beer staat bij Vergeet me nietjes voor het raam in Enschede. Uiteraard een hele speciale, gemaakt van de kleding van een lieve schoonvader. www.vergeet-me-nietjes.nl

Download hier de kleurplaat