Downloads

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien. De Moppies zijn ontworpen om kleur, steun en troost te geven bij ingrijpende situaties. Naast ernstige ziekte en overlijden zorgt het coronavirus ook voor een ingrijpende situatie.

Met een kleurplaat van deMoppies.com kunnen we samen meer kleur, steun en troost bieden aan de ander die ziek, verdrietig of eenzaam is.

Ook voor jou als ouder is kleur, steun en troost belangrijk. Met het geven van kleur aan jouw gevoelens lukt het je beter om vorm te geven aan je gevoel. Bovendien kun je aan een ander laten zien wat je voelt. Dit helpt om te verbinden met je kind(eren) en je gezin en steun te vinden bij elkaar.

Op de pagina’s van de Moppies maak je kennis met de verschillende Moppies. Elke Moppie heeft een eigen naam en verhaal en een eigen kleurplaat.

KLEURPLAAT IK DENK AAN JOU

GEEF JEZELF OF IEMAND ANDERS KLEUR EN TROOST RONDOM DE FEESTDAGEN

De feestdagen zijn dit jaar anders dan anders. Zeker wanneer iemand ernstig ziek is of als je iemand heel erg mist.

Geef jezelf kleur en troost door de Moppies in de kerstboom op deze kleurplaat in te kleuren. Zoek een mooi plekje om er naar te kunnen kijken.

Wanneer je de kleurplaat voor iemand anders maakt kun je diegene ook wat kleur en troost bieden.

Download hier de kleurplaat

MAAK KENNIS MET DE MOPPIES

Tijdens de corona-lockdown begin dit jaar heb ik verschillende extra knutsel- en kleurplaten gemaakt voor alle kinderen die thuis kwamen te zitten. Deze kleurplaten vind je hier.

KLEURPLAAT LAAT JE HART SPREKEN

GEEF JEZELF OF IEMAND ANDERS KLEUR EN TROOST

Het hart is het symbool voor allerlei gevoelens. Elke gevoel kan een eigen kleur hebben. Het inkleuren van een kleurplaat geeft troost.

Geef jezelf kleur en troost door het hart op deze kleurplaat in te kleuren met je favoriete kleuren. Je kunt ook drie kleuren kiezen en met verschillende tinten daarvan de drie vlakken in te kleuren. Zoek een mooi plekje om het te bewaren.

Wanneer je de kleurplaat voor een ander maakt kun je diegene ook wat kleur en troost bieden.

Download hier de kleurplaat

KLEURPLAAT LAAT JE HART SPREKEN

GEEF KLEUR AAN JOUW GEVOEL

Het hart is het symbool voor allerlei gevoelens. Elke gevoel kan een eigen kleur hebben. Geef jezelf kleur en troost met het inkleuren van de harten of ga met iemand in gesprek over jouw gevoelens in een ingrijpende situatie.

Download hier de kleurplaat

KLEURPLAAT LAAT JE HART SPREKEN

WAAR WORD JE BLIJ VAN?

Het hart is het symbool voor allerlei gevoelens. Bij deze kleurplaat staat het gevoel ‘blij’ centraal. In de vlakken teken of schrijf je over de dingen waar je blij van wordt.

Hang de ingevulde kleurplaat op waar je er vaak naar kunt kijken. Elke keer kun je weer een blij gevoel krijgen als je er naar kijkt.

Download hier de kleurplaat

KLEURPLAAT EVEN BIJTANKEN

Stel je voor dat je lichaam een auto is en je hart de motor.
Wat is dan de brandstof waar je je hart mee vol wil laten lopen?
Gooi je tank vol met datgene waar je hart sneller van gaat kloppen, waar je blij van wordt, energie van krijgt.
Kleur de kleurplaat in en schrijf in de tank over de dingen waar jij energie van krijgt.

Download hier de kleurplaat

Even bijtanken doe je ook door te bewegen, kijk maar naar judoka Roy Meijer. Hij geeft Home Workouts bij Zappsport. Kijk hier.

Roy Meijer heeft ook de inspiratie voor deze kleurplaat gegeven.

KLEURPLAAT EVEN BIJTANKEN-BEWEGEN

Stel je voor dat je lichaam een auto is en je hart de motor.
Bewegen is een goede brandstof voor je hart, je krijgt er energie van!

Op deze kleurplaat staan een aantal sportieve opdrachten. Kleur de kleurplaat in met de kleuren die bij het aantal keer (x) of seconden (s) staan dat je een opdracht vol kunt houden.

Instructies staan op de kleurplaat.

Download hier de kleurplaat

KLEURPLAAT BERENJACHT

Tijdens deze corona-tijd is het goed om als gezin af en toe naar buiten te gaan , mits je 1,5 meter afstand houdt van anderen. Een wandeling buiten wordt leuker door Berenjacht. Steeds meer mensen plaatsen een beer achter het raam.

Een kleurplaat van een knuffelbeer hoort daar natuurlijk bij.

Deze lieve beer staat bij Vergeet me nietjes voor het raam in Enschede. Uiteraard een hele speciale, gemaakt van de kleding van een lieve schoonvader. www.vergeet-me-nietjes.nl

Download hier de kleurplaat

KLEURPLAAT BERENJACHT TANGLES

Deze kleurplaat van de knuffelbeer heeft een ontspanningsopdracht.

Schrijf met potlood in alle vlakken een cijfer van een patroontje en een letter van een kleur. Met een stift in de kleur die je hebt gekozen voor een vlak teken je klein het gekozen patroontje in ditzelfde vlak zodat je het meerdere malen in hetzelfde vlak kunt herhalen totdat het hele vlak gevuld is.

Doordat je gedachten zijn gericht op het herhaaldelijk tekenen van de patroontjes komt je lichaam en je hoofd tot rust. (Vergelijkbaar met zentangle)

Download hier de kleurplaat

HOE WORDT JOUW DAG VANDAAG

Met de maatregelen rondom corona moeten kinderen thuis blijven. Elke dag is anders. Om overzicht te krijgen en voor elke dag iets leuks te bedenken is een plan-plaat gemaakt.

Voor iedere dag staan een aantal vragen opgesteld waarmee kinderen een planning kunnen maken voor hun dag. Op doordeweekse dagen staat de planning voor schooltaken op zichzelf.

Samen met kinderen een invulling voor de dag bedenken. ‘Wat ga jij voor jezelf doen’,’ wat doe je aan beweging’, ‘wie stuur je een berichtje’… Kortom; Hoe wordt jouw dag vandaag.

Download hier het voorbeeld van de plan-plaat in kleur

Download hier de plan-plaat in zwart wit. (Voor elke dag uit te printen en in te vullen)

KLEURPLAAT NARCIS

BRENG DE LENTE IN HUIS

Met deze knutselplaat zullen de wat oudere kinderen zich goed kunnen redden. Wanneer de narcis klaar is zoek je een mooi plekje in huis of geef het aan iemand anders die wel een beetje extra kleur kan gebruiken.

Op Facebook staat een instructiefilmpje

Download hier de knutselplaat