fbpx

Extra steun van organisaties

Wanneer een gezin te maken krijgt met een ernstig zieke (groot-) ouder kun je je als ouder/verzorger zorgen maken. Je hoeft het niet alleen te doen. Extra steun kun je krijgen via de volgende instanties:

Herinneringen maken en bewaren

Herinneringen vastleggen
OrganisatieWebsiteMeer informatie
Stichting KommaStichtingkomma.nl Uitbehandelde ouders kunnen een blijvende herinnering achterlaten voor hun kind. ‘Een komma is een houten kistje met daarin een professioneel opgenomen portret en drie wenskaarten met een persoonlijke boodschap voor het kind.’
Stichting Still Fotografie Stichtingstill.nlStichting Still Fotografie biedt kosteloos een fotoreportage aan aan familie van een ernstig ziek kind of ouder.
Stichting TUTUStichtingtutu.nlGezinnen met een terminaal zieke ouder kunnen samen herinneringen maken voor later. ‘Want later is nu’.

Herinneringen maken

OrganisatieWebsiteMeer informatie
Stichting DroomdagDroomdag.nl  Op een droomdag wil de stichting een blijvende herinnering van onschatbare waarde creëren.  Kinderen kunnen gewoon weer kind zijn, zelfs als één van de ouders ernstig ziek is.
Stichting bliss to shineBlisstoshine.nl Kanker heb je niet alleen. Voor thuiswonende kinderen met een persoonlijke wens en met iemand met kanker in het gezin. Tijdens een Blissi Special Day maakt de stichting een topdag waar een wens in vervulling gaat.

Lotgenotencontact 

OrganisatieWebsiteMeer informatie
Stichting Jonge Helden https://jongehelden.nl    Voor kinderen die iets heel verdrietigs hebben meegemaakt, zoals het overlijden van een ouder. Op de website kunnen kinderen tips en filmpjes vinden van andere kinderen en jongeren die hetzelfde hebben meegemaakt.  
KankerSpoken kankerspoken.nl  “Deze site biedt hulp aan kinderen met een ouder met kanker. Ook voor ouders, vrienden, bekenden, leerkrachten en hulpverleners is deze site een bron van informatie.”
Achter de Regenboogachterderegenboog.nl“We zijn er al 25 jaar voor kinderen en jongeren bij wie iemand dood is gegaan.”
Mijn masker afmijnmaskeraf.com“Een plek vóór, dóór en over jongeren met verlies en hun omgeving .”
Facebookgroep
Jong gezin met ongeneeslijk zieke ouder
Facebook.com/groups“Dit is een plek waar we lotgenoten treffen, waar we onze zorgen maar ook juist onze tips en tricks kunnen delen. We doen allemaal ons best, in deze stormachtige tijd.”
Je kunt lid worden als ongeneeslijk zieke ouder of partner van. op deze manier wordt de groep echt privé gehouden.

Rouw- en verliesbegeleiding

OrganisatieWebsiteMeer informatie
Land van RouwLandvanrouw.nlLand van Rouw heeft een verwijsbestand met professionele rouwbegeleiders en verliesconsulenten die opgeleid zijn door Land van Rouw. (Voor volwassenen en kinderen) “We kiezen er bewust voor om alleen die mensen op de lijst (verwijsbestand) te zetten die we persoonlijk ontmoet hebben in onze opleiding.”
Steun bij verliessteunbijverlies.nlOp de site van Steun bij verlies staat een verwijsbestand voor hulpverleners in de buurt.
Databank ‘Zorg in uw buurtkinderpalliatief.nlHier vind je een actueel landelijk overzicht met contactgegevens van (zorg)aanbieders. Deze zijn voornamelijk gericht op kinderpalliatieve zorg. Door de toevoeging van onder meer Psychosociale zorg wordt de link toch hier geplaatst. Er kan gefilterd worden op soort organisatie, op naam van de organisatie of op postcode/woonplaats.
Steun bij zorgstresssteunbijverlies.nl“Een groot deel van de mantelzorgers geeft aan dat ze zwaar tot te zwaar belast worden. Op deze website geven wij inzicht in  het ontstaan van zorgstress en in de mogelijkheden om zorgstress te verminderen.”