fbpx

MOPPIE-MAATJE MIK

Kikker Mik helpt kinderen aandacht te geven aan hun gevoel, alle gevoelens mogen er zijn. Samen met de andere Moppie-Maatjes helpt Mik kinderen om hun gevoelens te uiten en verhalen vorm te geven.

Elk kind ervaart ziekte van (groot-) ouders anders. Toon begrip voor de gevoelens die kinderen laten zien. Begrens het als het nodig is. Maak je je zorgen over de gevoelens die je kind laat zien? Bespreek dit met bijvoorbeeld de huisarts, thuiszorg of leerkracht van school. Wellicht dat zij je kunnen vertellen wat zou kunnen helpen.

De vormgeving van Mik helpt kinderen hun gevoel te visualiseren door gezichtsuitdrukkingen te gebruiken bij verschillende gevoelens.

Op de kleurplaat in het boek ‘Als papa of mama heel ziek is staat kikker Mik met de vier basisemoties centraal. Kinderen kunnen de kikkers de kleur geven die voor hen past bij de verschillende emoties.
In de boombollen kunnen ze tekenen of schrijven over boos, blij, bang, verdrietig en waar ze zich eventueel schuldig over voelen.

Deze kleurplaat vind je ook terug in de Moppie-Map welke hoort bij de Moppie-Kussens met Karakter. In de Moppie-Map staan ook kleurplaten met elke emotie apart uitgebeeld op een kleurplaat.

Kikker Mik is ontwikkeld in samenwerking met Britta Peters van Kikkerik, even ikke. Deze methode helpt kinderen om zich weer lekker te laten voelen in hun lijf.

Voor extra steun staat Mik in de boekjes.

Werk je in de zorg en wil je de boekjes op factuur te bestellen? Dat kan bij onderstaande pakketten.

Naar dit mailadres wordt de factuur verstuurd
Prijzen zijn excl. verzendkosten. Er wordt een factuur gemaild. Na het betalen van deze factuur worden de materialen verstuurd.
Naar dit mailadres wordt de informatie verstuurd

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien.