MOPPIE-MAATJE MIMI

Moppie-Maatje Mimi is graag buiten. Door de maatregelen rond corona kan zij niet zomaar meer met vriendjes buiten gaan spelen. Alles is anders.

Samen met haar Moppie-vriendjes wil Mimi kinderen helpen om te ontdekken wat zij buiten wel kunnen doen en wat er allemaal te zien is dicht bij huis.

Zelf ben ik dol op buiten zijn, van kinds af aan al. In deze tijd waarin naar buiten gaan niet vanzelfsprekend is kan een Moppie met dit thema natuurlijk niet ontbreken. Moppie-Maatje Mimi gaat met de kinderen op zoek naar wat er rondom het huis te zien is. De natuur dichtbij dus.

Wanneer er goed rekening gehouden wordt met de maatregelen rondom corona, wat kan er buiten dan nog wel?

Momenteel moeten alle kinderen door de maatregelen rondom corona wennen aan een nieuwe thuissituatie. Het concept ‘wennen aan een nieuwe thuissituatie richt zich nu voornamelijk op de (ouders van) deze kinderen van 3-12 jaar.

DOWNLOAD KLEURPLAAT

Als jij een vogel was, waar vloog je dan naartoe? Kleur de vogels in en schrijf in de boombol waar je naartoe wilt vliegen.

Er worden verschillende kleurplaten gemaakt waarmee kinderen kennis kunnen maken met de Moppies. Als aanvulling komen er praatplaten met opdrachten en vragen waarmee kinderen op onderzoek kunnen gaan naar hun gevoelens. Hou de website en Facebook in de gaten.

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien.