MOPPIE-MAATJE MISSIE

Vlinder Missie vliegt met kinderen mee door hun leven en verzamelt herinneringen. Denken aan fijne gebeurtenissen of dierbare mensen geven troost. Daarom is het bewaren van herinneringen zo belangrijk.

Herinneringen aan dierbare mensen of fijne gebeurtenissen geven kleur en steun aan kinderen bij verlies.

Aan fijne verhalen denken helpt wanneer je het moeilijk hebt. Ieder heeft zijn eigen verhalen en beleeft momenten op een eigen manier. Binnen het gezin kun je met elkaar verhalen delen en je verbonden voelen met elkaar.

Herinneringen aan dierbare mensen of fijne gebeurtenissen geven kleur en steun aan kinderen bij verlies. Kinderen kunnen met een ernstig zieke dierbare gezamenlijke verhalen delen en verzamelen. Misschien zelfs nog herinneringen maken door vooral te genieten van de gewone en bijzondere momenten uit het dagelijkse leven.

Aan fijne verhalen denken helpt wanneer je het moeilijk hebt. Ieder heeft zijn eigen verhalen en beleeft momenten op een eigen manier.

Herinneringen delen verbindt mensen met elkaar. Binnen het gezin kun je met elkaar verhalen delen en je opnieuw of sterker verbonden voelen met elkaar.

Samen met de andere Moppie-Maatjes geeft Missie kleur en vorm aan herinneringen en verhalen.

DOWNLOAD KLEURPLAAT

Wanneer je iemand mist is het fijn te denken aan wat je samen hebt beleeft. Teken over deze dierbare persoon in de vleugels van de vlinder.

Wat vond je fijn om samen te doen of waar ging je samen graag naartoe?

DOWNLOAD KLEURPLAAT

Vlinder Missie heeft haar eigen vormen en kleuren. Ontwerp je eigen vlinder met de lievelingskleuren van jezelf of van degene die je zo mist.

Het ontwerp kun je misschien gebruiken wanneer je een herinneringsmonument maakt.

Je kunt vlinder Missie inkleuren voor iemand die je mist of bewaar Missie met jouw herinneringen op een fijne plek.

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien.

Voor extra steun en troost heeft vlinder Missie een eigen Kussen met Karakter, verkrijgbaar in de webwinkel.

Ook fladdert vlinder Missie door de boekjes ‘Jonge kinderen en de dood. Tips voor ouders en verzorgers’ en ‘Uitvaart Een woordenboekje voor kinderen