fbpx

MOPPIE-MAATJE MOLLE

Olifant Molle heeft een groot hart en een groot oor. Elk kind heeft zijn eigen verhalen. Dat kunnen ook zware verhalen zijn wanneer kinderen te maken hebben of krijgen met verlies. Olifant Molle is sterk genoeg om elk verhaal te dragen.

Soms is het moeilijk om een verhaal te vertellen. Kinderen kunnen zich schamen, schuldig voelen of bang zijn dat dat bijvoorbeeld ouders verdrietig worden. Ook kunnen kinderen niet altijd hun gevoelens in woorden uitdrukken.

Bij verlies is het belangrijk om kinderen uit te nodigen hun gevoelens te uiten. Bang, boos, blij, verdrietig; het mag er allemaal zijn.

Bij ingrijpende situatie als verlies kijken kinderen ook naar het gedrag van de ouders. Het is daarom belangrijk dat ouders ook hun gevoelens laten zien en uitleggen aan kinderen waarom ze zo reageren.

Op verschillende creatieve manieren worden kinderen door Molle en de andere Moppie-Maatjes uitgenodigd om vorm te geven aan hun verhalen.

DOWNLOAD KLEURPLAAT

Tekenen kan kinderen helpen om verhalen te uiten waar ze geen woorden voor kunnen vinden. Molle is een grote sterke olifant die met liefde de verhalen van kinderen wil dragen. In het grote lijf kunnen ze tekenen over de verhalen die hen bezig houden. In het oor kunnen ze een geheimpje fluisteren.

Het hart is het symbool van allerlei gevoelens. In de ballon van deze kleurplaat kunnen kinderen tekenen of schrijven wat ze voor iemand voelen die ziek is of overleden. Bijvoorbeeld ‘Ik vind je lief’, ‘Ik mis je’ of ‘Ik hou van je’

* Gebruik dit thuis, op de basisschool, BSO of kinderdagverblijf en geef samen kleur en steun bij ziekte en (aanstaand) overlijden.
* Gebruik dit in het hospice met kinderen wanneer een dierbaar persoon ernstig ziek is.

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien.

Voor extra steun staat Molle in de boekjes en is zijn kussen te bestellen voor hospice of binnen de palliatieve zorg.

BOEKJES OP FACTUUR TE BESTELLEN VIA BESTELFORMULIER:

Naar dit mailadres wordt de factuur verstuurd
Prijzen zijn excl. verzendkosten. Er wordt een factuur gemaild. Na het betalen van deze facturen worden de producten verstuurd.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDE EN PRIJZEN VAN DEMOPPIES.COM VUL HIER JE GEGEVENS IN.

Naar dit mailadres wordt de informatie verstuurd

Er wordt een overzicht gemaild naar het aangegeven mailadres