fbpx

Moppie-Maatje-Muzz

Moppie-Maatje Muzz moet wennen aan een nieuwe thuissituatie. Alles is anders.

Soms voelt hij zich bang, boos of verdrietig, de gevoelens dwarrelen door elkaar.

In samenwerking met José Arkink van gezinshuis Knuzz is Moppie Muzz ontwikkeld.

Moppie-Maatje Muzz is ontworpen voor kinderen die moeten wennen aan een nieuw thuis. De gevoelens dwarrelen door elkaar en samen met het kind wil Muzz op zoek naar hoe mooi je bent. Gevoelens staan hierbij centraal.

Muzz kan worden ingezet om te leren omgaan met gevoelens bij een nieuwe thuissituatie. Er zijn kinderen waar de thuissituatie verandert omdat er een broertje, zusje of ouder ongeneeslijk ziek is of is overleden.

Muzz wil ook een Maatje zijn voor alle kinderen die moeten wennen aan de nieuwe thuissituatie door corona. Samen met zijn vriendjes wil Muzz helpen te leren omgaan met gevoelens, vragen en verhalen in deze bijzondere tijd.

DOWNLOAD KLEURPLAAT

Kleur de vlakken van Muzz in. Met de kleuren van Muzz of met je lievelingskleuren.

OF/EN schrijf in de vlakken over de dingen die voor jou anders zijn nu de situatie thuis is veranderd.

Er zijn verschillende Moppies met een eigen kleurplaat waarmee kinderen kennis kunnen maken met de Moppies. Als aanvulling zijn er extra kleurplaten met opdrachten waarmee kinderen op onderzoek kunnen gaan naar hun gevoelens.

Hou ook Facebook in de gaten of bestel het gratis Moppie-E-book. Praktische handvatten en informatie om samen met kinderen vorm te geven aan gevoelens en verhalen bij verlies.

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien.

GEZINSHUIZEN

Voor kindercoaches en andere professionele begeleiders van kinderen is een basispakket en een coachpakket ontwikkeld. Praktische tools om kinderen te helpen met de ontdekkingstocht naar hun mooie zelf.

BASISPAKKET OF COACHPAKKET VAN MUZZ

Basispakket

Moppie-Kussen Muzz geeft steun aan jonge kinderen die moeten wennen aan een nieuw thuis.

De Moppie-Map bevat het verhaal van Muzz, tips, kleurplaten en een knutselplaat voor praktische aanvullingen en instructie.

Coach-Pakket

Met Coach-Pakket Muzz kun je lijfelijk aan de slag. Deze lichaamsgerichte coachtool met 80 vragenkaartjes helpt kinderen te ontdekken welke emoties ze waar ervaren en welke gedachtes belangrijk voor hen zijn.

De instructie en biedt diverse spelmogelijkheden om het pakket te gebruiken.

BESTELLEN, VRAGEN OF ADVIES OP MAAT? Laat hier een bericht achter. Ik ga graag met je in gesprek!