Moppie-Maatje Mexa

Kinderen kunnen heel boos worden. Wanneer de dingen niet gaan zoals ze willen, wanneer ze niet begrijpen wat er gebeurd of wanneer ze bang of verdrietig zijn. ‘Doe niet zo boos’ wordt vaak gezegd. Het kan enorm opluchten om eens flink boos te worden. Dit geeft ruimte voor de gevoelens die er misschien wel onder liggen. Wanneer boosheid er mag zijn kun je samen op zoek gaan naar de oorzaak. Stampen, rennen, springen en lekker stoeien kunnen ook enorm helpen bij innerlijke onrust.

Het Kussens met Karakter van Mexa geeft letterlijk steun door zijn stevige uitvoering.
In de bijbehorende Moppie-Map staat het verhaal van Mexa waardoor kinderen zijn karakter leren kennen. Ook staan er gesprekstips bij het verhaal.
Daarnaast heeft Mexa een eigen knutselplaat waarmee een vlieger gemaakt kan worden. Wanneer deze vlieger klaar is kan het aan het touw heen en weer gezwaaid worden. Buiten met de vlieger rennen kan ook heerlijk zijn. De nadruk ligt op het fysieke.
Er zijn ook kleurplaten met de afbeelding van de emoties bang, blij, boos en bedroefd. Deze kunnen worden gekleurd en er kan op worden geschreven of getekend. In de Moppie-Map staat een uitleg over het concept en het gebruik van de knutsel- en kleurplaten.

Moppie-Mexa is onderdeel van het Basispakket met Molle, Missie, Mexa en Miek.
Kinderen voelen zelf goed aan wanneer welke Moppie een Maatje voor ze kan zijn.

Wil jij kinderen een Moppie-Maatje bieden?
Laat hier een bericht achter.
Ik ga graag met je in gesprek!

Om spam te voorkomen graag
onderstaande code overtypen.

captcha