Moppie-Maatje Miek

Moppie-Maatje Miek

Giraf Miek is lang en heeft voelhoorntjes op zijn hoofd.

Wanneer er in het leven van kinderen iets ingrijpends gebeurd willen ze graag alles hetzelfde laten. Dat er vragen gesteld worden over de situatie of het zichtbare gevolg van een ziekte voelt vaak niet fijn. Bij sommige kinderen zijn de voelhoorntjes sterk ontwikkeld. Ze pakken alle signalen uit de omgeving op. Het kan dan moeilijk zijn om naar buiten te gaan of naar school.

Het Kussens met Karakter van Miek geeft letterlijk steun door de stevige langwerpige uitvoering.
In de bijbehorende Moppie-Map staat het verhaal van Miek waardoor kinderen zijn karakter leren kennen. Ook staan er gesprekstips bij het verhaal.
Daarnaast heeft Miek een eigen knutselplaat waarop giraf Miek in twee delen staat afgebeeld. Met een splitpen worden de twee delen aan elkaar bevestigd en kun je de nek en kop omlaag hangen of rechtop laten staan. Deze knutselplaat is ontwikkeld in samenwerking met kinder-trainingspraktijk Kikkerik, even ikke.
Er zijn ook kleurplaten met de afbeelding van de emoties bang, blij, boos en bedroefd. Deze kunnen worden gekleurd en ook hier kan worden geschreven of getekend. In de Moppie-Map staat een uitleg over het concept en het gebruik van de knutsel- en kleurplaten.

Moppie-Miek is onderdeel van het Basispakket met Molle, Missie, Mexa en Miek.
Kinderen voelen zelf goed aan wanneer welke Moppie een Maatje voor ze kan zijn.

Wil jij kinderen een Moppie-Maatje bieden?
Laat hier een bericht achter.
Ik ga graag met je in gesprek!

[contact-form-7 id=”303″ title=”Neem contact op”]