fbpx

Moppie- Maatje Milo

Op eenvoudige manier geeft Milo (spreek uit als ‘Mielo’) uitleg over moeilijke woorden en begrippen rondom ernstige ziekte en de dood. Daarnaast geeft Milo ouders van jonge kinderen informatie en advies bij (aanstaand) overlijden.

Een kind is nooit te jong om te beseffen wat er om hem/haar heen gebeurt. De impact van verlies drukt een onuitwisbaar stempel op het leven van een kind. Wanneer het zich op een gezonde manier kan blijven ontwikkelen hoeft dat geen probleem te zijn.

Daarom is het belangrijk kinderen te betrekken en houvast te bieden bij verlies. Voor nu en later.

Om ingrijpende situaties voor kinderen bespreekbaar te maken is deMoppies.com een samenwerking aangegaan met Rob Bruntink van Bureau MORBidee.

Samen hebben we een aantal boekjes gemaakt.

‘Ernstig ziek’ en ‘Uitvaart’ – woordenboekjes voor kinderen

‘Jonge kinderen en de dood. Tips voor ouders en verzorgers’

BOEKJES OP FACTUUR TE BESTELLEN VIA BESTELFORMULIER:

Naar dit mailadres wordt de informatie verstuurd

DOWNLOAD KLEURPLAAT

Filosofische vragen over leven en dood zijn de vinden in de gesprekshulp ‘Heeft de dood een kleur?‘ van Bureau MORBidee.

Filosoferen heeft te maken met verwonderen. Je kunt op verschillende manieren naar een vraag kijken en je hoeft geen antwoord te vinden. Iedereen heeft er een eigen kijk op, ga samen in gesprek.

DOWNLOAD KLEURPLAAT

Samen met PUUR memorie biedt deMoppies.com verschillende mogelijkheden om vorm te geven aan verlies en rouwverwerking van kinderen.

De Moppies helpen kinderen op een eenvoudige manier vorm te geven aan gevoelens en verhalen rondom verlies. PUUR memorie helpt bij het fysiek vorm geven aan verlies.

Ook uil Milo staat op de kleurplaat van ‘KIND EN VERLIES, samen vorm geven’, samen met olifant Molle en vlinder Missie.

De Moppies zijn een Maatje voor kinderen om de veerkracht die kinderen van nature in zich hebben te versterken en het zelfvertrouwen te laten groeien.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE MOGELIJKHEDEN EN PRIJZEN VAN DE MOPPIES VUL HIER JE GEGEVENS IN.

Naar dit mailadres wordt de informatie verstuurd

Er wordt een overzicht gemaild naar het aangegeven mailadres.