Moppie-Maatje Missie

Vlinder Missie houdt van kleur en verzamelt graag mooie verhalen.

Denken aan fijne gebeurtenissen of fijne mensen geven een goed gevoel. Dit geeft troost wanneer je iemand mist. Daarom is het bewaren van mooie herinneringen zo belangrijk.
Verhalen verzinnen om even aan iets anders te denken kan helpen wanneer je het moeilijk hebt. Zo is bijvoorbeeld samen met Missie naar je vader vliegen om hem een knuffel te geven een fijn verhaal wanneer hij voor langere tijd weg is.

Het Kussens met Karakter van Missie geeft letterlijk steun door de stevige uitvoering.
In de bijbehorende Moppie-Map staat het verhaal van Missie waardoor kinderen haar karakter leren kennen. Ook staan er gesprekstips bij het verhaal.
Daarnaast heeft Missie twee eigen knutselplaten. Met de eerste kan een vlinder gemaakt worden. Door deze vlinder aan een stokje te bevestigen fladdert ze vrolijk rond. Wanneer iemand ziek of verdrietig is geeft Missie op deze manier een beetje kleur.

Ook heeft Missie een knutselplaat om een herdenkingsvlinder mee te maken. Hierop worden mooie herinneringen getekend of geschreven. Wanneer er meerdere vlinders worden gemaakt dan passen deze mooi bij elkaar op een magneetbord of in een boom.
Er zijn ook kleurplaten met de afbeelding van de emoties bang, blij, boos en bedroefd. Deze kunnen worden gekleurd en ook hier kan worden geschreven of getekend. In de Moppie-Map staat een uitleg over het concept en het gebruik van de knutsel- en kleurplaten.

Moppie-Missie is onderdeel van het Basispakket met Molle, Missie, Mexa en Miek.
Kinderen voelen zelf goed aan wanneer welke Moppie een Maatje voor ze kan zijn.

Wil jij kinderen een Moppie-Maatje bieden?
Laat hier een bericht achter.
Ik ga graag met je in gesprek!

[contact-form-7 id=”303″ title=”Neem contact op”]