Moppie-Maatje Muzz

De Kussens met Karakter zijn ontwikkeld om kinderen te leren omgaan met emoties bij moeilijke momenten.

In gezinshuizen wonen kinderen die herhaaldelijk verplaatst zijn naar een nieuwe woonplek. Om te overleven bouwen deze kinderen een muur om hun emoties. Voordat zij kunnen leren met emoties om te gaan moeten ze eerst hun emoties weer leren herkennen.

In samenwerking met José Arkink van gezinshuis Knuzz is Moppie-Muzz ontwikkeld, speciaal voor kinderen die (weer) moeten wennen aan een nieuw thuis.

Het Kussens met Karakter van Muzz geeft letterlijk steun door de stevige uitvoering.
In de bijbehorende Moppie-Map staat het verhaal van Muzz. Kinderen herkennen het verhaal over wennen aan een nieuw thuis en welke gevoelens daar bij los kunnen komen.  Ook staan er gesprekstips bij het verhaal.
In eerste instantie zal het kussen vooral troost bieden, gaandeweg wordt Moppie-Muzz een spreekbuis. Via Muzz kunnen kinderen vertellen over hun eigen situatie en gevoelens.
Muzz heeft ook een eigen knutselplaat waarmee een emotiemeter gemaakt kan worden.
Er zijn ook kleurplaten met de afbeelding van de emoties bang, blij, boos en bedroefd. Deze kunnen worden gekleurd en hier kan worden geschreven of getekend over de beleving van verschillende gevoelens. In de Moppie-Map staat een uitleg over dit concept en het gebruik van de knutsel- en kleurplaten.

Het basispakket van Muzz is het Kussens met Karakter met de bijbehorende Moppie-Map.

Speciaal voor het coachen van getraumatiseerde kinderen is, in samenwerking met gezinshuis Knuzz, een pakket ontwikkeldHet doek en de bijbehorende kaartjes zijn op verschillende manieren in te zetten met de kinderen.
Ook hebben we samen het Muzz-emotiespel bedacht. Gezellig samen een spelletje doen en ondertussen openingen creëren voor gesprekken over gevoelens.
Beide praktische handvatten zullen in productie genomen worden bij voldoende belangstelling.
.

Wil jij ook kleur en steun geven aan kinderen met een nieuw thuis?
Laat hier een bericht achter. Ik vertel je er graag meer over.

Om spam te voorkomen graag
onderstaande code overtypen.

captcha