fbpx

TroostTasjes

TroostTasjes zijn speciaal samengesteld voor kinderen met een ernstig zieke (groot-)ouder. Troostrijke producten in combinatie met informatie en praktische handvatten.

Wanneer kinderen binnen een gezin te maken krijgen met ernstige ziekte van een (groot-) ouder kunnen zij wel wat extra steun en troost gebruiken. De TroostTasjes zijn een cadeau speciaal voor deze kinderen.

Het is belangrijk kinderen te betrekken bij de situatie op een manier die aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind. Wanneer de verbinding binnen het gezin versterkt kan worden tijdens ernstige ziekte geeft dit ook troost.

Er zijn twee uitvoeringen, TroostTasje ‘Palliatieve zorg’ en TroostTasje ‘Als papa of mama heel ziek is’. Beide met of zonder knuffel Muis.

TroostTasje ‘Palliatieve zorg’

Dit oranje TroostTasje bevat drie boekjes ‘Ernstig ziek’, ‘Jonge kinderen en de dood’ en ‘Uitvaart’. Daarnaast bevat het kleurplaten met kleurpotloodjes, een pakje zakdoeken met kaartje van vlinder Missie en eventueel een klein knuffeltje; Moppie Muis.

Het blauwe boekje ‘Ernstig ziek’ en het paarse boekje ‘Uitvaart’ zijn woordenboekjes met uitleg over tal van begrippen die veelvuldig gebruikt worden rondom ernstig ziek en uitvaart. Met onder andere de begrippen ‘ongeneeslijk ziek’ en ‘palliatieve zorg’, ‘nabestaande’ en ‘uitvaartverzorger’.

Het groene boekje ‘Jonge kinderen en de dood’ geeft algemene tips aan ouders en verzorgers (waaronder ‘Niets zeggen is niet beter’ en ‘Een kind is nooit te jong om te beseffen wat er om hem/haar heen gebeurt’), maar zoomt ook heel praktisch in op taalgebruik, het belang van ‘herinneringen maken’ en het omgaan met gevoelens van kind en/of ouder.

Ook bevat het TroostTasje twee kleurplaten op A5 met een pakje kleurpotloden waarmee ook mandala’s gekleurd kunnen worden. Een pakje zakdoeken met bijpassende tekst van vlinder Missie geeft extra troost. De tekst van vlinder Missie is “Missie wil je troosten. Heel dicht bij je zijn. Samen denken aan mooie momenten. Herinneringen delen voelt fijn.” Er is een speciale flyer toegevoegd met tips en informatie voor ouders.

Als extra troost kun je kiezen voor dit TroostTasje met knuffel Moppie Muis. Moppie Muis is een zacht, kneedbaar knuffeltje dat fijn in een kinderhand past. Ook is het klein genoeg om overal mee naartoe te kunnen nemen.

Alles is verpakt in een oranje papieren tasje waar op de sluitsticker staat ‘dit kado is speciaal voor jou’

Voor zorgverleners kunnen de oranje TroostTasjes ook op factuur besteld worden.

Kijk hier voor de TroostTasjes Palliatieve zorg met knuffeltje Moppie Muis.

TroostTasje ‘Als papa of mama heel ziek is’

Dit groene TroostTasje bevat twee boekjes ‘Als papa of mama heel ziek is’ en ‘Ernstig ziek. Een woordenboekje voor kinderen’. Daarnaast bevat het kleurplaten met kleurpotloodjes, een pakje zakdoeken met kaartje van olifant Molle en een klein knuffeltje; Moppie Muis.

‘Als papa of mama heel ziek is’ is een informatie- en werkboek met verschillende thema’s die spelen wanneer één van de ouders ernstig ziek is.

Het bevat informatie voor kinderen (3-12 jaar) over de thema’s ‘Wennen aan veranderingen thuis’, ‘Aandacht voor jouw gevoelens’, ‘Vertel over jouw zorgen en vragen’, ‘Herinneringen maken en bewaren’ en ‘Samen sta je sterk’.

Bij elk thema staat een Moppie centraal. De Moppies zijn dieren die kinderen willen helpen in deze ingrijpende periode van hun leven.

Het boek bevat voor elk thema een kleurplaat of een knutselplaat. Deze bevinden zich in het midden van het boek. Bij het thema ‘Samen sta je sterk’ helpt giraf Miek mee om een lijst te maken van mensen die kunnen helpen.

Achterin het boek staat informatie voor ouders/verzorgers. Deze informatie sluit aan bij de genoemde thema’s voor de kinderen.

Het blauwe boekje ‘ Ernstig ziek’ is een woordenboekje met uitleg over tal van begrippen die veelvuldig gebruikt worden rondom ernstige ziekte. Onder andere over de begrippen ‘symptoom’, ‘ongeneeslijk ziek’ en ‘palliatieve zorg’.

Ook bevat het TroostTasje twee kleurplaten op A5 met een pakje kleurpotloden waarmee ook mandala’s gekleurd kunnen worden. Een pakje zakdoeken met bijpassende tekst van olifant Molle geeft extra troost. De tekst van olifant Molle is “Molle is sterk en wil je graag dragen. Ze luistert met liefde naar jouw verhaal. Fluister je geheimen in haar oor. Molle bewaart ze allemaal.” Er is een speciale flyer toegevoegd met tips en informatie voor ouders.

Als extra troost kun je kiezen voor dit TroostTasje met knuffel Moppie Muis. Moppie Muis is een zacht, kneedbaar knuffeltje dat fijn in een kinderhand past. Ook is het klein genoeg om overal mee naartoe te kunnen nemen.

Alles is verpakt in een groene papieren tasje waar op de sluitsticker staat ‘dit kado is speciaal voor jou’

Voor zorgverleners kunnen de groene TroostTasjes ook op factuur besteld worden.

Kijk hier voor de TroostTasjes ‘Als papa of mama heel ziek is’ met knuffeltje Moppie Muis.

Laten we samen kleur en steun geven aan (ouders van) kinderen met een ernstig zieke (groot-)ouder!